Computer Questions on MS Office IBPS Clerk VII Set 23

Advanced 467 Reasoning Puzzles Book SBI PO 2018

Computer Awareness Test Questions and Answers

Hello Readers, Today we are sharing Basic Computer Questions completely based on SBI/IBPS PO and Clerk Exam pattern 2017 - 2018. computer knowledge questions and answers, computer questions for competitive exams pdf download, basic computer knowledge test, computer awareness for SSC RBI RRB SBI IBPS PO Clerk pdf.

These basic computer quiz questions with answers are very important for SBI PO exam and IBPS PO & other upcoming banking exams.

Following are some computer fundamentals questions and answers multiple choice which is likely to be asked/ already asked in competitive exams. Following basic computer questions will help you securing good marks in upcoming SBI PO, SBI Clerk, IBPS PO­ VII, IBPS Clerk­ VII, IBPS RRB Exams.

Objective Computer Questions Quiz

201. In Excel you can zoom a worksheet
(a) with the mouse pointer in print preview
(b) with the zoom button on the print preview toolbar
(c) with the zoom command on the view menu
(d) All of the above

202. You cannot lick excel worksheet data to a word document
(a) With the right drag method
(b) with a hyperlink
(c) with the copy and paste special commands
(d) with the copy and paste button on the standard toolbar

203. In Excel –___ is a group of cells that form a rectangle on the screen
(a) Calculating
(b) Formula
(c) Range 
(d) Range address

204. In Excel Documentation should include
(a) Destination and users of the output data
(b) Source of input data
(c) Information on the purpose of the workbook
(d) All of the above

205. Files created with Lotus 1–2–3 have an extension
(a) DOC 
(b) XLS
(c) 123 
(d) WK 1

206. In Excel how many characters can be typed in a single cell?
(a) 256 
(b) 1024
(c) 32,000 
(d) 65,535

207. In Excel the following is not a basic step in creating a worksheet
(a) Save worksheet
(b) Modify the worksheet
(c) Enter text and data
(d) allow you to view additional sheets tables

208. In Excel to view a cell comment
(a) Click the edit comment commands on the Insert menu
(b) click the Display comment command on the window menu
(c) Position the mouse pointer over the cell
(d) Click the comment command on the view menu

209. In excel advantage of using a spreadsheet is
(a) calculating can be done automatically
(b) changing data automatically updates calculations
(c) more flexibility
(d) all of the above

210. In Excel intersection of a row and column is called:
(a) Data 
(b) a field
(c) A cell 
(d) An equation

211. There are three types of data found in a spreadsheet
(a) Data, words, numbers
(b) equations, data numbers
(c) words, numbers, lables
(d) numbers, formulas, lables

212. In Excel to save a workbook, you
(a) Click the save button on the standard toolbar form the menu
(b) press Ctrl + F5
(c) Click save on the windows start button
(d) Select Edit > save

213. In Excel you can edit a cell by
(a) clicking the formula button
(b) Double-clicking the cell to edit it in– place
(c) Selecting Edit> Edit Cell form the menu
(d) None of above

What Others Are Reading
214. In Excel you can activate a cell by
(a) Pressing the Tab Key
(b) Clicking the cell
(c) Pressing an arrow key
(d) All of the above

215. Which of the following is the correct order of the four major functions of a computer?
(a) Process A Output A Input A Storage
(b) Input A Output A Process A Storage
(c) Process A Storage A Input A Output
(d) Input A Process A Output A Storage

216. ______ bits equal one byte.
(a) Eight 
(b) Two
(c) One thousand 
(d) One million

217. The binary language consists of ______ digit(s).
(a) 8 
(b) 2
(c) 1,000
(d) 1

218. A byte can hold one ______ of data.
(a) bit 
(b) binary digit
(c) character 
(d) kilobyte

219. _______ controls the way in which the computer system functions and provides a means by which users can interact with the computer.
(a) The platform
(b) The operating system
(c) Application software
(d) The motherboard

220. The operating system is the most common type of ______ software.
(a) communication
(b) application
(c) system
(d) word–processing software

Computer Quiz Questions With Answer

201. d   202. d   203. c   204. d   205. c   206. d   207. d   208. c   209. d   210. c   211. d   212. a   213. b   214. d   215. d   216. a   217. b  218. c  219. b  220. c