Tough Number Series Questions Answers Tricks Shortcuts - Set 6

Advanced 467 Reasoning Puzzles Book SBI PO 2018

Number Series Questions for Bank Exams

Nowadays, almost in all competitive exams  Number Series related questions is must ask and especially in Bank Recruitment Exams.

Following are some  Number Series questions which are likely to be asked/ already asked in competitive exams. Following  Number Series questions will help you securing good marks in upcoming SBI PO, SBI Clerk, IBPS PO­, IBPS Clerk­, IBPS RRB Exams in 2017 2018.

Difficult Number Series Questions Set 6

Directions (Questions 21 - 40) : In each of the following questions, a number series is given with one term missing. Choose the correct alternative that will continue the same pattern and fill in the blank spaces.

21. 23 33 46 62 81 103 ?
(a) 126 
(b) 130 
(c) 133
(d) 128 
(e) none of these

22. 7 14 25 38 55 74 ?
(a) 97 
(b) 99 
(c) 107
(d) 113 
(e) None of these

23. 9 73 105 121 129 ? 135
(a) 13 
(b) 131 
(c) 133
(d) 134 
(e) None of these

24. What should come in the place of question – mark (?) in the following series? 
3 7 15 ? 63
(a) 19 
(b) 27
(c) 31
(d) 35 
(e) None of these

25. What should come in the place of question – mark (?) in the following series? 
5 11 23 41 65 95 ?
(a) 131 
(b) 125 
(c) 137
(d) 121
(e) none of these

26. 8 9 12 17 ?
(a) 26 
(b) 22
(c) 28
(d) 24 
(e) None of these

27. 7 13 25 49 ?
(a) 99 
(b) 98 
(c) 97
(d) 96 
(e) None of these

28. 32 37 47 62 ?
(a) 77 
(b) 82 
(c) 72
(d) 87 
(e) None of these

29. 11 20 38 74 ?
(a) 141 
(b) 121 
(c) 151
(d) 154 
(e) None of these

30. 16 24 36 54 ?
(a) 81 
(b) 72 
(c) 74
(d) 84 
(e) None of these

31. What will come in place of the questions mark (?) in the following number series?
8 12 24 ? 180 630
(a) 48 
(b) 60 
(c) 36
(d) 64 
(e) None of these

32. What should come in place of the question mark (?) in the following number series?
5690 5121 4552 3983 3414 2845 ?
(a) 2276 
(b) 2516 
(c) 2746
(d) 2356 
(e) none of these

33. 7 11 19 35 67 ?
(a) 121 
(b) 153 
(c) 141
(d) 133 
(e) None of these

34. 5 6 10 19 35 ?
(a) 55 
(b) 65 
(c) 60
(d) 70 
(e) None of these

35. 1 3 8 18 35 ?
(a) 61 
(b) 72 
(c) 67
(d) 52 
(e) 71

36. 3 19 115 691 ? 24883
(a) 6923 
(b) 4147 
(c) 2719
(d) 1463
(e) None of these

37. 5 10 20 ? 80 160
(a) 30 
(b) 60 
(c) 40
(d) 50 
(e) None of these

What Others Are Reading
38. 10 11 14 19 26 ?
(a) 40 
(b) 25 
(c) 39
(d) 27 
(e) none of these

39. 1598 798 398 198 ? 48
(a) 56 
(b) 74 
(c) 68
(d) 98 
(e) None of these

40. 5 10 15 20 25 ?
(a) 35 
(b) 40 
(c) 25
(d) 30 
(e) None of these

Number Series Questions Answers IBPS SBI SSC UPSC RRB

Answer of Number Series Questions 

21. (d) 22. (a) 23. (c) 24. (c) 25. (a) 26. (d) 27. (c) 28. (b) 29. (e) 30. (a) 31. (b) 32. (a) 33. (e) 34. (c) 35. (a) 36. (b) 37. (c) 38. (e) 39. (d) 40. (d)