Tough Number Series Questions Answers Tricks Shortcuts - Set 5

Advanced 467 Reasoning Puzzles Book SBI PO 2018

Number Series Questions for Bank Exams

Nowadays, almost in all competitive exams  Number Series related questions is must ask and especially in Bank Recruitment Exams.

Following are some  Number Series questions which are likely to be asked/ already asked in competitive exams. Following  Number Series questions will help you securing good marks in upcoming SBI PO, SBI Clerk, IBPS PO­, IBPS Clerk­, IBPS RRB Exams in 2017 2018.

Difficult Number Series Questions Set 5

Directions (Questions 1 - 20) : In each of the following questions, a number series is given with one term missing. Choose the correct alternative that will continue the same pattern and fill in the blank spaces.

1. 17 19 23 29 37 ?
(a) 46 
(b) 49 
(c) 47
(d) 48 
(e) 45

2. 900 899 891 864 800 ?
(a) 695
(b) 685
(c) 665
(d) 675 
(e) 655

3. 4 32 224 1344 6720 ?
(a) 26885
(b) 26880 
(c) 26882
(d) 26888 
(e) 26883

4. 56 54 58 50 66 ?
(a) 34 
(b) 98 
(c) 38
(d) 94
(e) 44

5. 655 637 622 610 601 ?
(a) 598 
(b) 593 
(c) 595
(d) 597 
(e) 594

6. 7 33 137 553 ? 8873
(a) 1217
(b) 2217 
(c) 2117
(d) 2127 
(e) None of these

7. 8 56 336 2352 14112 ?
(a) 98874 
(b) 98784 
(c) 87894
(d) 84672 
(e) None of these

8. 5963 ? 5938 5913 5877 5828
(a) 5932 
(b) 5940 
(c) 5951
(d) 5954 
(e) None of these

9. 2916 972 ? 108 36 12
(a) 324 
(b) 234 
(c) 248
(d) 391 
(e) None of these

10. 9 15 27 45 69 ?
(a) 109 
(b) 99 
(c) 91
(d) 81 
(e) None of these

11. 5 15 35 75 155 ?
(a) 295 
(b) 315 
(c) 275
(d) 305 
(e) None of these

12. 3 6 18 72 360 ?
(a) 2160
(b) 1800 
(c) 2520
(d) 1440 
(e) none of these

13. 688 472 347 283 256 ?
(a) 236 
(b) 229 
(c) 255
(d) 248 
(e) None of these

14. 16 8 12 30 105 ?
(a) 387.5 
(b) 470.5 
(c) 367.5
(d) 472.5 
(e) None of these

15. 3 7 19 55 163 ?
(a) 467 
(b) 487 
(c) 475
(d) 485 
(e) None of these

16. 11 16 23 32 43 ?
(a) 55 
(b) 57 
(c) 58
(d) 59 
(e) None of these

17. 1 6 36 240 1960 ?
(a) 19660 
(b) 3680 
(c) 36800
(d) 19600 
(e) None of these

18. 12 14 17 13 8 14 21 13 4 ?
(a) 14 
(b) 13 
(c) 15
(d) 2 
(e) None of these

19. 13 17 25 37 53 73 ?
(a) 101 
(b) 105 
(c) 94
(d) 96 
(e) None of these

20. 15 16 18 21 25 30 ?
(a) 36 
(b) 25 
(c) 37
(d) 38 
(e) None of these

Number Series Questions Answers IBPS SBI SSC UPSC RRB

Answer of Number Series Questions 

1. (c) 2. (d) 3. (b) 4. (a) 5. (c) 6. (b) 7. (b) 8. (d) 9. (a) 10. (b) 11. (b) 12. (a) 13. (d) 14. (d) 15. (b) 16. (e) 17. (a) 18. (a) 19. (e) 20. (a)